Geen bijzondere bijstand voor wasmachine

03 dec, 2018 | Uitkeringen
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Een verstandelijk beperkte man uit Helmond vroeg bijzondere bijstand aan voor de aankoop van een wasmachine. Dit werd hem geweigerd. De man was het hier niet mee eens en bracht de zaak uiteindelijk voor de Centrale Raad van Beroep. Maar ook hier heeft hij geen geluk. Hij moet gewoon sparen voor het apparaat. Zijn beperkingen doen hier niets aan af, zo zei de Raad.

Bijzondere bijstand

Iedere gemeente heeft een potje voor bijzondere bijstand. Deze bijzondere bijstand is bedoeld voor mensen die door omstandigheden (scheiding, verhuizing of ziekte) kosten moeten maken die zij zelf niet kunnen betalen. Hierin kunnen zij dan vaak een tegemoetkoming krijgen. De man uit Helmond besloot het erop te wagen en te vragen om een vergoeding van de kosten van de aankoop van een wasmachine.

Weinig inkomen

De man verklaarde dat hij te weinig inkomen had om te sparen voor een wasmachine. Daarnaast was het vanwege zijn verstandelijke beperking geen goed idee om de wasmachine op afbetaling te kopen, verklaarde zijn broer en tevens bewindvoerder. De Raad was het hier niet mee eens. Met wat begeleiding zou het de man zeker moeten lukken om te sparen of om achteraf gespreid te betalen. De bewindvoerder zou hem hier goed bij kunnen helpen.