9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Een spoorwegwerker in New York is wereldkampioen overwerken. Door het enorme aantal overuren dat hij werkte verviervoudigde hij in 2018 zijn salaris.

4000 uur

De werknemer krijgt een basissalaris van 55.000 dollar per jaar. In totaal werkte hij meer dan 4000 uur over. Hierdoor steeg zijn uiteindelijke salaris naar 311.000 dollar. In 2017 was hij ook al heel actief. Toen verdiende hij in een jaar 135.000 dollar dankzij de vele overuren. Men vraagt zich dan ook af of wel wel goed gaat met deze man. Werkt hij niet te hard? Toch houdt hij het al een flinke tijd vol. Hij werkt al sinds 1985 bij deze werkgever.

Levensgevaarlijk

Vakbond de Post zet vraagtekens bij dit record. In deze tak van sport gelden hele duidelijke arbeidsregels en deze verbieden dit soort lange werktijden. Zeker voor mensen die werkzaam zijn langs het spoor zijn dit soort werktijden levensgevaarlijk. De vraag is dan ook of er niet gefraudeerd wordt met de declaraties van deze werknemer. Een flinke domper op de feestvreugde. De werknemer wilde hier geen commentaar op geven.