Hartaanval tijdens overspel op zakenreis is bedrijfsongeval

9,5
Klanten vertellen

1283 beoordelingen

Een Frans spoorwegbedrijf (TSO) wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van één van zijn medewerkers, die tijdens een zakenreis overleed aan een hartaanval nadat hij in zijn hotel seks had gehad met een onbekende vrouw. Door de rechter wordt het overlijden van de man gezien als bedrijfsongeval. Hierdoor is zijn baas verantwoordelijk voor de financiële schade die zijn gezin heeft geleden.

Schadeclaim

De man werd voor zijn werk naar het midden van Frankrijk gestuurd om een spoorwegtraject te begeleiden. Hij ontmoette een vrouw met wie hij seks had buiten het hotel. Niet lang daarna werd hij dood gevonden. Uit onderzoek bleek dat hij tijdens of na de seks was overleden aan een hartaanval. Dit terwijl hij nooit eerder te maken had gehad met hartproblemen. Niet lang na zijn overlijden besloten de nabestaanden een claim bij de werkgever neer te leggen. Als hij was thuisgebleven, was er waarschijnlijk niets gebeurd. Het spoorwegbedrijf gaf aan niet verantwoordelijk te zijn. Toch heeft een rechter nu in hoger beroep bepaald dat de werkgever wel verantwoordelijk is.

Compensatie

In de Franse wet is inderdaad opgenomen dat familieleden van mensen die tijdens hun werk overlijden recht hebben op een flinke compensatie. Hierbij heb je het dan over een bedrijfsongeval. Dat overspel tijdens een zakenreis ook gezien wordt als bedrijfsongeval is wel heel opmerkelijk. Door de uitspraak van de rechter ontvangen de nabestaanden voortaan een maandelijkse uitkering tot 80 procent van het salaris dat de man verdiende. Ook moeten zij het pensioen uitkeren. Het bedrijf laat het er niet bij zitten. Zij gaan nu proberen aan te tonen dat de werknemer zijn werk onderbrak om overspel te plegen. Als zij kunnen aantonen dat de hartaanval plaatsvond in zijn vrije tijd, kan niet meer gesproken worden van een bedrijfsongeval.