Online juridische hulp populair

10 jun, 2016 | Advocaten
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Door de komst van het internet is het voor veel mensen een stuk gemakkelijker geworden om informatie te zoeken over de situatie waar zij in zitten. Waar je vroeger naar de Rechtswinkel of een advocaat moest om je rechtspositie duidelijk te krijgen is het nu een kwestie van slim Googelen.  Zo weet je al snel wat je mogelijkheden zijn en waar je staat.

Juridische websites

Er zijn veel websites over verschillende juridische kwesties te vinden en bij veel van die sites kun je ook een vraag stellen aan de juridische medewerkers. Veel mensen maken gebruik van deze mogelijkheid. Soms om even bevestiging te krijgen van wat zij eigenlijk al wisten, maar vaker omdat zij online zoveel informatie tegenkomen dat zij door de bomen het bos niet meer zien. De juridische medewerkers geven meestal gratis advies en helpen hiermee de mensen op weg. Ook kunnen zij vaak doorverwijzen naar een goede advocaat of mediator die kan helpen bij de kwestie, waardoor de online hulp omgezet wordt naar persoonlijk contact met een jurist of advocaat.

Poll

Op onze site hielden wij een poll om te bekijken in hoeverre onze bezoekers online juridische hulp interessant vonden. De meeste mensen gaven hierbij aan dat zij altijd open staan voor online juridische hulp (57 procent van de stemmen). 17 procent van de mensen zou alleen online juridische hulp inschakelen bij simpele zaken. 10 procent zou online hulp inschakelen als zij hun tegenpartij liever niet persoonlijk onder ogen willen komen. 6 procent alleen als dit financieel voordeel met zich mee zou brengen. Maar 11 procent van de bezoekers gaf aan nooit online juridische hulp in te schakelen.

De conclusie is dus dat online juridische hulp populair is. Het is een makkelijke, anonieme en laagdrempelige manier van hulp vragen, waarbij je snel en vaak gratis antwoord krijgt op je vraag. In deze digitale wereld lijkt ook online juridische hulp onmisbaar te zijn geworden.