Vier jaar cel dreigt voor poepende toerist

16 jan, 2020 | Rechtspraak, Vakantie
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Ga je op vakantie met een groep vrienden en willen jullie een geintje uithalen? Dan is het wel slim om even goed na te denken voor je wat doet. Dit merkte een groep vakantiegangers in Peru op een vervelende manier.

Machu Picchu

Een groep van zes toeristen uit Brazilië, Chili, Argentinië en Frankrijk besloten de wereldberoemde Incastad Machu Picchu in Peru te gaan bekijken. Een belangrijk deel van dit wereldwonder (de zonnetempel) is gesloten voor publiek om ervoor te zorgen dat het in goede staat blijft. Het zestal trok zich hier niets van aan en ging naar de zonnetempel. Ze verstopten zich hier om te proberen om in Machu Picchu te overnachten. Dit duurde echter niet lang. Ze werden betrapt. Al snel werd duidelijk dat ze niet alleen een verboden gedeelte hadden betreden, maar dat ze hier ook hadden gepoept. Ook was er schade aan de zonnetempel. Een stenen plaat was uit een tempelmuur gevallen. Hierdoor was schade aan de muur en een flinke scheur in de vloer ontstaan.

Vier jaar cel

De Peruaanse politie kon er niet om lachen. Het gaat hier om het beschadigen van cultureel erfgoed. Het zestal werd dan ook snel gearresteerd en vastgezet. Ondertussen zijn vijf van de zes toeristen het land uitgezet. De zesde toerist, een man uit Argentinië, wordt gezien als aanstichter van het vandalisme. Hij mag het land niet uit en riskeert vier jaar cel.