Via Tinder op zoek naar personeel

11 jan, 2019 | Werk en ontslag
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Een nieuw soort Tinder-app moet bedrijven in Den Haag en Rotterdam gaan helpen om nieuwe medewerkers te vinden. Via de app kunnen ze swipend in contact komen met bijstandsgerechtigden die op zoek zijn naar een baan.

Experiment

De app is een experiment dat gaat lopen in Den Haag en Rotterdam. Op 14 januari zal de app met de naam Hallo-werk worden gelanceerd. “Ongeveer duizend Hagenaars met een bijstandsuitkering zijn via de smartphone te vinden op de werkgevers dating-app”, vertelt wethouder Rachid Guernaoui.

Hoe werkt het?

De app is in het leven geroepen om het aantal mensen dat een bijstandsuitkering ontvangt verder terug te dringen. De Sociale Dienst maakt een profiel aan. Hier komt een foto bij te staan, maar ook een korte samenvatting over de betreffende persoon, zijn/haar werkervaring, hobby’s en passies. Via de app krijgen werkgevers alle beschikbare personen te zien. Hebben zij het idee dat het misschien wel een match kan zijn, dan kunnen zij direct contact met hem/haar opnemen. Zo hoeft er verder niemand meer tussen te komen.

Positief

De eerste reacties op de app zijn positief. “Werkgevers zijn heel enthousiast. Want een bedrijf kan gewoon rechtstreeks met iemand bellen of mailen: ‘Heb je interesse?’ Er is geen gedoe meer ertussen”, aldus Guernaoui.