Minister Plasterk mengt zich in burenruzie

14 jul, 2017 | Buren
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Minister Plasterk spoort de gemeente aan om gauw een schikking te treffen in de zaak van familie Beernink. Familie Beernink heeft al jaren geluidsoverlast van het kinderdagcentrum naast hun woning. Dit centrum is er jaren geleden gekomen door een “juridische truc” van de gemeente, aldus familie Beernink. Deze burenruzie moet op korte termijn opgelost worden.

Ongebruikelijk

Het is ongebruikelijk dat een minister zich mengt in een lokale zaak. Echter hebben verschillende Tweede Kamerleden hem gevraagd actie te ondernemen. Zij zijn weer ingeschakeld door de advocaat van de familie Beernink. De advocaat geeft aan dat de gemeente onrechtmatig handelt. Minister Plasterk legt het initiatief bij de gemeente.

Reactie gemeente

Opvallend is dat de gemeente geen ruchtbaarheid geeft aan de brief van minister Plasterk. Wel volgt er op korte termijn een reactie naar minister Plasterk. De woordvoerder van de gemeente zegt dat het gemeentebestuur al veel aandacht aan desbetreffende zaak heeft gegeven. Echter de raadscommissie heeft vastgesteld dat er geen sprake is van verwijtbaarheid.