Help! Mijn buurman masturbeert in zijn tuin!

16 aug, 2021 | Buren, Rechtspraak
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Het zou wat zijn, dat je lekker in je tuin zit, of boven vanaf je kamer op de tuin van je buurman kijkt terwijl je een kind op je arm hebt en het raam van de kinderkamer wil sluiten en je ziet je buurman in zijn eigen tuin masturberen. In Vriezenveen is dit werkelijkheid geweest. De buren waren hier vanzelfsprekend niet van gediend en besloten actie te ondernemen. Uiteindelijk moest de kantonrechter er aan te pas komen. De bewuste man, H. genaamd, krijgt een tweede kans om in zijn woning te verblijven.

Buren willen man uit huis hebben

De buren van de bewuste H. willen hem uit de buurt hebben. Ze hebben samen een lange lijst met klachten opgesteld. Zijn gedrag is aanstootgevend. Hij is drie keer masturberend gezien in zijn tuin en heeft de teksten ‘Ik houd van grote borsten’ en ‘ik wil graag grote borsten zien’ op tuinstoelen geplakt. De buren zijn een zaak begonnen. In de rechtszaal kwam H. met een opmerkelijke verklaring. Volgens hem heeft hij vaak pijn in zijn ballen en werkt masturberen hier tegen. Ook gaf hij aan dat hij het plan had opgevat om een handdoekenlijn op te zetten met bovengenoemde teksten. De kantonrechter Haarhuis ziet hier niet een goedlopende handel in. “Ik denk dat de gemiddelde strandbezoeker daar niet op wil liggen.”

Woningstichting wil ontruimen

De woningstichting waar H. bij aangesloten is eist in een kort geding ontruiming van de huurwoning waar meneer H. sinds 2018 woont. De advocaat van de woningstichting noemt het gedrag van H. normoverschrijdend en onacceptabel. “Meneer H. woont naast een gezin met vier minderjarige kinderen en dit tast de leefbaarheid van de buurt aan.” Daarnaast is er in 2016 ook een incident geweest betreft de beste man, hij zat in de trein op weg naar huis te zwaaien met zijn geslachtsdeel…

De woningstichting eist minstens een voorwaardelijke ontruiming, want rechter Haarhuis neigt niet met de ontruimingseis mee te gaan. Meneer H. krijgt nog een keer een kans om in het huis te verblijven, zolang hij zich netjes gedraagt, geen aanstootgevend gedrag meer vertoond en zich aansluit bij de hulpverlening van Bemoeizorg.

Meneer H. belooft rechter Haarhuis dat de buren hem niet meer in zijn tuin zien, waarop rechter Haarhuis aangeeft dat hij prima in zijn tuin mag zitten, als hij de broek maar omhoog houdt. “Masturberen mag, maar dan in je huis en niet meer in de tuin.”

Aansluiten bij Bemoeizorg

De rechter geeft nog een keer duidelijk aan dat H. hulp moet aanvaarden van Bemoeizorg. Zij helpen mensen met psychische problemen. Zij kunnen hem helpen te voorkomen dat hij uiteindelijk uit zijn huis wordt gezet. H. geeft aan geen werk te hebben en verder geen contact met andere mensen te willen. Dat H. geen mensen meer wil zien heeft waarschijnlijk te maken met het overlijden van zijn ouders. Meneer H. wordt emotioneel bij het vertellen over de dood van zijn ouders. Rechter Haarhuis ziet hier onverwerkt verdriet in en geeft hem nog een kans.