Burenruzie geen reden voor verlaging WOZ

03 feb, 2017 | Buren
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Burenruzies. Veel mensen hebben er last van. Geluidsoverlast, pesterijen en blaffende honden kunnen je woongenot flink verpesten. Een stel aso’s als buren maken je huis misschien wel minder waard. Maar een lagere waarde van je huis heeft ook een voordeel; een lagere WOZ-waarde. Helaas gaat deze vlieger bij problematische buren niet op. Burenruzie geldt niet als ‘waardedrukkende factor’ zo heeft de Hoge Raad besloten.

De WOZ-waarde bepaalt de hoogte van de gemeentelijke belastingen. Ook wordt dit gegeven gebruikt bij het vaststellen van de inkomstenbelasting. Een goede reden om de WOZ zo laag mogelijk te houden.

Bezwaar

Een man besloot bezwaar te maken tegen zijn WOZ-beschikking omdat de schutting van de buren te hoog is, waardoor er weinig lichtval in de schuur is. Daarnaast had hij ruzie met de buren. Hij ging naar de rechtbank om de WOZ-beschikking aan te vechten. Helaas werd meneer niet in het gelijk gesteld. De donkere schuur maakte de woning niet minder bewoonbaar en het zou goed kunnen dat nieuwe bewoners van de woning helemaal geen ruzie met de buren zouden krijgen. De Hoge Raad verklaarde het cassatieberoep ongegrond en de WOZ-waarde bleef ongewijzigd.