Toch geen strafblad bij coronaboete

25 sep, 2020 | Corona, Politie
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Kreeg je een zogenaamde coronaboete omdat je niet genoeg afstand hield? Dan betekende dat ook dat er een aantekening verscheen op je strafblad. Dit klinkt niet zo spannend, maar kan toch nare gevolgen hebben als je bijvoorbeeld een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) wil aanvragen. Het lijkt er nu op dat het kabinet erop aanstuurt dat de boete blijft bestaan, maar dat de aantekening op het strafblad wordt geschrapt.

Terugwerkende kracht

Deze nieuwe regeling moet met terugwerkende kracht in gaan. Dat betekent dat iedereen die de afgelopen maanden een aantekening op zijn/haar strafblad kreeg weer opgelucht kan ademhalen. De aantekening wordt geschrapt. Daarnaast bekijkt het kabinet of de hoogte van het bedrag aangepast kan worden. De Tweede Kamer gaf eerder al aan de boete van 390 euro buitenproportioneel te vinden.

Grapperhaus

Opvallend genoeg komt deze regeling ook wel heel goed uit voor minister Ferd Grapperhaus. Ook hij kreeg onlangs een boete en dus een justitiële aantekening, nadat hij op zijn eigen bruiloft de coronaregels uit het oog verloor. Ook zijn strafblad is hierdoor weer schoon.