Werkt de tegenpartij van een ongeluk niet mee? Wij kunnen helpen!

12 nov, 2021 | Overig
9,5
Klanten vertellen

1399 beoordelingen

We kunnen allemaal in de situatie komen dat je in het donker rijdt op straat en er een ongeluk gebeurt, je wordt aangereden. Dit is altijd schrikken en een vervelende situatie. Nog veel erger wordt het als de tegenpartij niet mee wil werken om de schade af te wikkelen. Je krijgt het idee dat je met de schade blijft zitten. Dit hoeft niet zo te zijn, je kunt de schade nog verhalen via de verzekeraar van de tegenpartij.

Situatieschets

Laatst was er een man die op zijn scooter reed. Het was laat in de avond en donker op dat moment. De man had keurig zijn lampen aan en reed op een overzichtelijke en goed verlichte weg. Bij een kruispunt waar hij reed zou hij voorrang moeten krijgen van het verkeer dat van rechts komt. Dit is aangegeven met haaientanden. Helaas werd hij toch aangereden door een auto. Hij liep hierbij letsel op. De bestuurder van de auto stapte uit en gaf toe dat hij de man niet gezien had. De bestuurder bood zijn excuus aan en er wordt afgesproken dat zij de volgende dag de schadeformulieren zullen invullen.

Geen contact

De scooterrijder neemt de volgende dag contact op met de bestuurder van de auto om een afspraak te maken om de schadeformulieren in te vullen. De automobilist geeft hierbij aan dat hij dit niet nodig vind en ontkent ineens betrokken te zijn geweest bij het ongeval.

De scooterrijder hangt verbouwereerd de telefoon op, maar laat het er niet bij zitten. Stug blijft hij proberen om contact te zoeken met de tegenpartij. Helaas wordt er niet gereageerd op mails en telefoontjes. Uiteindelijk wist hij niet meer goed wat te doen. Hij zat nog steeds met een kapotte scooter en de kosten liepen op. Hij besloot dan ook juridische hulp in te schakelen.

Via RDW gegevens opgevraagd

Gelukkig had de man het kenteken van de auto genoteerd. Door dit kenteken kun je de gegevens van de verzekeraar van de auto opvragen. Dit doe je bij het RDW. Je mailt hen het kenteken van de tegenpartij en de situatie van het ongeluk. Het RDW kan dan kijken bij welke verzekeraar het voertuig was verzekerd op de dag van aanrijding. Die gegevens sturen ze dan per post op.

Toen deze gegevens binnen waren kon de man de verzekeraar een aansprakelijkheidsstelling versturen. De man had ook nog een getuigenverklaring en stuurde deze ook op. De verzekeraar ging met de schade aan de slag en al snel zag de tegenpartij in dat ontkennen geen zin meer had. De aansprakelijkheid werd erkend door de verzekeraar, waardoor de schade uiteindelijk helemaal werd vergoed.