Sportschool wil open en stapt naar de rechter

13 mei, 2020 | Corona
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Langzaam maar zeker laten we de teugels een beetje vieren. De basisscholen zijn weer open, kappers hebben het razend druk en zelfs pretparken en dierentuinen gaan weer open. Het lijkt of alles en iedereen weer (op een aangepaste manier) aan de slag kan. Er is echter één branche die nog gesloten moet blijven, vooralsnog tot 1 september: de sportscholen. Sporten mag, maar alleen buiten. De sportscholen zijn het er niet mee eens. Een grote keten stapt nu naar de rechter.

Kort geding

De betreffende keten BigGym heeft in totaal 20 filialen en start een kort geding om eerdere opening af te dwingen via de rechter. De zaak dient op 20 mei. “Wij voelen ons verplicht om een vuist te maken en op te komen voor de belangen van onze branche”, aldus BigGym. In totaal zijn er zo’n 4000 fitness-ondernemers die hopen dat BigGym gelijk krijgt. Want ook zij kunnen dan wellicht sneller weer open.

Buiten sporten

Ondertussen proberen ook sportscholen op een creatieve manier om te gaan met de coronamaatregelen. Zo mogen zij bijvoorbeeld wel buiten met hun leden aan de slag. Buiten sporten in groepsverband mag, zolang iedereen 1,5 meter afstand houdt. Het binnen sporten is vooralsnog niet toegestaan. Dit heeft alles te maken met het risico dat bij het sporten in een kleine ruimte het coronavirus makkelijk wordt verspreid via aerosolen. Dit zijn microscopisch kleine deeltjes die lang in de lucht blijven hangen.