39 miljoen pond voor onterecht uit ziekenhuis ontslagen meisje

30 jan, 2023 | Rechtspraak
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Britse media melden dat een meisje uit Groot Brittannië ongeveer 39 miljoen pond schadevergoeding heeft ontvangen nadat ze onterecht uit het ziekenhuis werd ontslagen. Een behoorlijk bedrag aan schadevergoeding. Echter door een fout van de artsen zijn er heftige medische complicaties ontstaan.

Een paracetamolletje

Een minderjarig meisje werd met hoge koorts, sufheid en braken naar een Brits ziekenhuis gebracht. Ze vertoonde symptomen van meningokokkensepsis. Desondanks werd het meisje door de artsen naar huis gestuurd met een paracetamolletje.

Verkeerde diagnose

Na thuiskomst stuurden de ouders het meisje echter weer naar de spoedeisende hulp met huiduitslag en koorts. Daarna werd pas meningokokkensepsis vastgesteld. Ze werd met spoed opgenomen op de intensive care van een ander ziekenhuis. Daar vielen meerdere organen uit. Het meisje moest daarna verschillende medische behandelingen ondergaan waaronder huidtransplantaties en een amputatie van beide benen en armen.

39 miljoen pond schadevergoeding

De familie van het meisje sleepte het betreffende ziekenhuis met hun advocaat voor de rechter. Zij stelden zich op het standpunt dat, als het meisje op tijd met antibiotica zou zijn behandeld, zij niet zo ziek zou zijn geweest en de amputaties voorkomen hadden kunnen worden. Het bestuur van het ziekenhuis heeft daarom verantwoordelijkheid geaccepteerd en biedt het meisje een schadevergoeding van 39 miljoen pond. Een deel hiervan wordt direct uitgekeerd, de rest van het bedrag in delen in jaarlijkse betalingen voor de rest van haar leven.

Advocaten van zowel de familie van het meisje als van het ziekenhuis benadrukken dat geen enkel bedrag in verhouding staat tot de schade en dat geen enkel bedrag de schade kan vergoeden. Wel kan het meisje nu voor de rest van haar leven de hulp en zorg krijgen die ze nodig heeft.