Alimentatie-indexering 1,5 procent in 2018

06 nov, 2017 | Relaties en kinderen
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Ieder jaar vindt de alimentatie-indexering plaats. Dit betekent dat de alimentatie ieder jaar moet worden aangepast op aanwijzingen van de Minister van Veiligheid en Justitie. Dit jaar is bepaald dat de alimentatie in 2018 wordt verhoogd met 1,5 procent.

Informeer de ex

Deze verhoging gaat niet automatisch. De alimentatie-betaler moet zelf het bedrag aanpassen. Ontvang je alimentatie, dan is het ook slim om de ex op tijd op de hoogte te stellen van deze wijziging. Wil je precies weten wat de ex straks moet gaan betalen, dan kun je dit berekenen in onze berekenmodule.

Indexering verplicht

De indexering van de alimentatie is wettelijk bepaald en dus ook verplicht. Betalers kunnen hier op geen enkele manier onderuit komen. Weigert de ex toch het juiste bedrag te betalen, dan kun je het achterstallige bedrag vorderen. Dit kan zelfs tot vijf jaar terug. Kom je er dus achter dat de ex het bedrag eigenlijk nooit heeft geïndexeerd, dan kun je dit met terugwerkende kracht alsnog gaan ontvangen.

Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan even contact op met onze medewerkers. Zij weten precies hoe je dit het beste aan kunt pakken.