Carglass-monteur test auto op windgeruis

01 feb, 2019 | Overig, Werk en ontslag
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Een man uit België kreeg de schrik van zijn leven. Hij had net zijn auto naar Carglass gebracht, vanwege een sterretje in zijn glazen dak. Even later zag hij op zijn telefoon dat zijn auto met 148 km per uur door de bebouwde kom scheurde.

Voertuigvolgsysteem

Het ging om een vrij nieuwe auto met een voertuigvolgsysteem. Hierdoor kon de eigenaar precies zien wat er gebeurde. Zijn auto reed, zonder hem, met een rotgang dwars door de stad. De man ging meteen terug naar Carglass om verhaal te gaan halen. Volgens de monteur hadden zij met de auto even getest of er geen windgeruis was. De eigenaar van de auto moest het doen met een excuus en de mededeling dat “de eigenaar toch niet alle personeelsleden kon controleren”.

Risico’s

Later werd geconstateerd dat de plek waar de monteur met 148 km per uur langs scheurde levensgevaarlijk is. Er zijn veel oversteekplaatsen, rotondes en scholen. Daarnaast is het een route die door veel joggers wordt gebruikt. Het mag dan ook een wonder heten dat het niet helemaal is misgegaan. De eigenaar van de auto is blij dat hij door zijn app kan bewijzen dat hij niet achter het stuur zat. Als de auto zou zijn geflitst zou hem dat een boete van minstens 1600 euro hebben opgeleverd, zou zijn rijbewijs zijn ingevorderd en zou hij een psychologische test moeten doen.

Directie

Na het bekend worden van dit bizarre verhaal besloot de commercieel directeur van Carglass toch maar even te reageren. “Dit had nooit mogen gebeuren. Zoiets tolereren we absoluut niet. We gaan maatregelen nemen dat dit nooit meer voorkomt”, aldus commercieel directeur Karolien Hameloot.