‘Zielig persoon’ geen belediging

06 jul, 2018 | Buren, Rechtspraak
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Een burenruzie in Schalkhaar liep steeds verder uit de hand. Uiteindelijk plaatste een 42-jarige inwoonster van Schalkhaar een berichtje op haar Facebook-pagina, waarin zij de buurman uitmaakte voor ‘zielig persoon’. De buurman deed aangifte van belediging. In de rechtszaal bleek echter dat de rechter de uitspraak ‘zielig persoon’ niet ziet als een belediging. De vrouw hoeft de tweehonderd euro boete die haar was opgelegd niet te betalen.

Leven zuur maken

Een buurman maakte het leven van mevrouw en haar kinderen zuur. Volgens vrouw maakte hij haar zwart en werden de buren tegen haar opgezet. “Na een stukgelopen huwelijk wilde ik juist rust vinden in mijn nieuwe huis, maar dit was mij niet gegund. Mijn kinderen konden niet buitenspelen, als ze een praatje wilden maken met de buren werden ze genegeerd. Hij stookte zijn kinderen op om de mijne uit te schelden”, aldus de vrouw tegen de politierechter.

Gekwetst en beledigd

Haar frustraties uitte zij op Facebook. Zo schreef zij onder andere: “Ieder dag heeft hij naar de woningbouw, de wijkagent en de Kinderbescherming gebeld. Samen met een aantal buren heeft hij zelfs een petitie gehouden om mij weg te krijgen”. Ook de naam van de buurman werd genoemd. Uiteindelijk deed hij aangifte omdat hij zich gekwetst en beledigd voelde.

Mening

In de rechtszaal gaf de vrouw aan dat de teksten die zij plaatste puur haar mening waren. Hier kon zij zich uiten na al die jaren van getreiter. De politierechter had begrip voor de situatie en besloot de boete in te trekken en mevrouw vrij te spreken. De betreffende buurman is ondertussen verhuisd.