Vrouw claimt miljoenen van kerk nadat zij aangifte doen na biecht

15 jan, 2020 | Rechtspraak
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Een man in Amerika vertelde tijdens de biecht in de kerk dat hij zich schuldig had gemaakt aan kindermisbruik. De kerk besloot aangifte te doen, maar het verhaal krijgt een vreemde wending. De echtgenote van de man besloot de kerk aan te klagen. Zij vindt dat de kerk had moeten aangeven dat de biecht niet privé zou blijven en eist een schadevergoeding van miljoenen dollars.

15 jaar cel

Toen de man tijdens de biecht in de kerk in Salt Lake City bekende dat hij een kind seksueel had misbruikt, twijfelde de geestelijke geen moment en gaf hem aan bij de politie. De man werd al snel gearresteerd en verdween voor 15 jaar in de cel.

Schadevergoeding

De echtgenote van de man eist nu een schadevergoeding van 9,5 miljoen dollar (zo’n 8,5 miljoen euro) van de kerk. Zij wil deze schadevergoeding voor het feit dat zij haar man kwijt is geraakt, verlies van inkomen en voor het verlies van inkomen. Daarnaast wil zij nog 40.000 dollar extra voor alle juridische kosten die zij heeft moeten maken.

Biecht is geheim

De vrouw vindt dat wat in de biecht wordt verteld geheim dient te blijven. Door aangifte te doen heeft de kerk, volgens haar, zijn eigen beleid genegeerd. De betreffende kerk is het hier natuurlijk niet mee eens. “de kerk vindt dat alle leiders en leden moeten voldoen aan alle wettelijke verplichtingen om misbruik aan de autoriteiten te melden”, aldus een woordvoerder van de kerk.