Gootsteenontstopper in plaats van handgel:Ikea verantwoordelijk voor brandwonden

14 mei, 2020 | Corona
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Klanten van Ikea in Haarlem die dachten bij de ingang hun handen te ontsmetten met handgel uit een pompje, liepen brandwonden op. In het pompje zat geen handgel, maar gootsteenontstopper. Ikea wordt nu aansprakelijk gesteld door een letselschadebureau.

Menselijke fout

Ikea gaf meteen aan dat dit natuurlijk nooit had mogen gebeuren. Er blijkt sprake te zijn van een menselijke fout. “Door verwarring bij een schoonmaker is er per ongeluk een deel schoonmaakmiddel in een fles desinfecterende vloeistof terechtgekomen. Hierdoor hebben een medewerker en een aantal klanten schade aan hun handen opgelopen”, aldus Ikea Nederland.

Eerstegraads brandwonden

De gootsteenontstopper heeft ervoor gezorgd dat twee klanten eerstegraads brandwonden hebben opgelopen. Zij hebben een letselschadebureau ingeschakeld. “Nog voordat de slachtoffers de winkelvloer boven hadden bereikt, begonnen hun handen enorm te branden en pijn te doen”, aldus het letselschadebureau. De mensen werden opgevangen in het restaurant en hebben vervolgens een bezoek gebracht aan hun huisarts. Zij hebben dikke, opgezwollen handen en blaren.

Aansprakelijk

Het letselschadebureau stelt Ikea aansprakelijk voor de brandwonden en zal waarschijnlijk een schadevergoeding gaan eisen. Zij roepen andere gedupeerden op om zich ook te melden.