9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Via een advocaat van onvermogen, ook wel gesubsidieerde of gefinancierde rechtsbijstand genoemd, kunnen ook mensen met een minimaal inkomen juridische hulp krijgen.

Juridische hulp is in Nederland voor iedereen toegankelijk.  Ook voor de mensen met een minimaal inkomen. Op dit moment is het zo dat iedereen met een minimaal inkomen een advocaat van onvermogen kan krijgen. Andere woorden hiervoor zijn gesubsidieerde rechtsbijstand of een toevoeging. Je betaalt zelf een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage wordt gebaseerd op de hoogte van je inkomen. De overheid betaalt vervolgens een vast uurtarief van € 105,61 exclusief BTW aan de advocaat.  Op deze manier kunnen mensen met een minimaal inkomen toch gebruik maken van juridische hulp. De advocaten van Laagste Advocatentarief werken allemaal voor dit lage uurtarief van € 105,61. Maak gebruik van onze ervaren advocaten!

Voorwaarden advocaat van onvermogen

Niet iedereen komt zomaar in aanmerking voor een advocaat van onvermogen. Je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking te komen. Zo heb je alleen recht op een advocaat van onvermogen als je verzamelinkomen lager is dan € 25.600 (2014) als alleenstaande. Ben je getrouwd, samenwonend of ben je een eenoudergezin met minderjarige kinderen, dan ligt deze grens op € 36.100 (2014). Zit je hierboven, dan kom je helaas niet in aanmerking voor een bijdrage van de overheid. Hoe hoger je inkomen, hoe hoger je eigen bijdrage. De eigen bijdrage varieert van € 196,- tot € 849,-

Hoe vind ik goede advocaat van onvermogen?

Kom je in aanmerking voor een advocaat van onvermogen, dan moet je op zoek naar een goede advocaat die je hierbij wil helpen. Niet alle advocaten werken op basis van deze gefinancierde rechtsbijstand. Het is belangrijk dat je een ervaren advocaat vindt met de juiste specialisatie en deskundigheid. Wij brengen je graag in contact met een goede advocaat van onvermogen. Wij hebben een uitgebreid landelijk netwerk van goede advocaten, die je bij kunnen staan.

Geen recht op advocaat van onvermogen

Kom je niet in aanmerking voor een advocaat van onvermogen, dan zal je alle kosten zelf moeten betalen. Een behoorlijke opgave, want een gemiddelde advocaat kost al snel tussen de € 200,- tot € 300,- per uur. Voor veel mensen is dit niet op te brengen. Daarnaast is het natuurlijk ook best vreemd dat een advocaat als hij door de overheid wordt betaald wel genoegen neemt met € € 105,61, maar dat je als particulier ruim het dubbele betaalt voor dezelfde zaak bij dezelfde advocaat. De advocaten van Laagste Advocatentarief zijn bereid om voor iedereen voor het scherpe uurtarief van € 105,61 exclusief BTW te werken. Ook rechtzoekenden die geen recht hebben op een advocaat van onvermogen, kunnen hier via Laagste Advocatentarief gebruik van maken. Maak gebruik van dit scherpe advocatentarief!

Juridische hulp voor een scherp uurtarief

Er zit nogal een verschil in de particuliere uurtarieven van een advocaat en het uurtarief dat de overheid betaalt. Deze verschillende uurtarieven zorgen ervoor dat iemand met een minimaal inkomen een advocaat makkelijk kan bekostigen. Dit terwijl een ander, die misschien iets boven dit minimale inkomen zit, de advocaatkosten totaal niet kan opbrengen. Deze rechtsongelijkheid is ons een doorn in het oog. Vandaar dat wij op zoek zijn gegaan naar advocaten die bereid zijn ook gewone zaken tegen het lage uurtarief aan te nemen. Onze advocaten zitten verspreid over heel Nederland. Er zit altijd wel een advocaat met de juiste specialisatie en deskundigheid bij jou in de regio. Allemaal werken zij tegen het laagste advocatentarief van € 105,61 per uur/excl. BTW. Laagste advocatentarief biedt altijd juridische hulp tegen een scherp uurtarief.

Contact advocaat van onvermogen

Zit je met een juridische kwestie, neem dan contact op met onze juridische medewerkers. Zij staan voor je klaar en geven je gratis en vrijblijvend advies. Wanneer je jouw gegevens achter laat, bellen wij je terug. We nemen jouw situatie door en brengen je zo nodig in contact met een advocaat van onvermogen. Ook als je niet in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand helpen wij je graag verder. Al onze advocaten zijn bereid om voor dit scherpe uurtarief te werken.