Ruim ton schadevergoeding voor Nederlandse toerist na ongeval in waterpark

11 mei, 2021 | Overig, Rechtspraak, Vakantie
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Een 38-jarige vrouw uit Nederland heeft in hoger beroep een zaak gewonnen tegen waterpark Aqualand in het Spaanse Torremolinos. Jaren geleden ging het goed mis toen zij samen met haar vriend gebruik maakte van één van de glijbanen. De vrouw raakte zwaar gewond. De betreffende glijbaan ‘Black Hole’ is nog altijd gewoon in gebruik.

Dagelijkse activiteiten

Het ongeluk had heel wat gevolgen. Door het ongeval kon de vrouw, die in het dagelijks leven sportinstructrice was, haar werk en dagelijkse activiteiten niet meer uitvoeren. De vrouw bezocht tijdens een vakantie het Spaanse waterpark en gleed samen met haar vriend op een rubberen band van de glijbaan af. Hierbij botste ze met haar hoofd tegen de glijbaanrand waardoor letsel is ontstaan. Ze kampt nog steeds met nekklachten, zichtverlies en duizeligheid. Daarnaast werd zij behandeld voor een posttraumatische stress stoornis (PTSS) en heeft een operatie moeten ondergaan aan haar schedel en schouder. Bovendien moest de toerist een borstverkleiningsoperatie ondergaan omdat ze de bandjes van haar bh niet meer om kon doen vanwege letsel aan haar sleutelbeen.

Schadevergoeding

Haar advocaat voerde aan dat er volgens de eigen regels van het park maar één persoon tegelijk op de band van de glijbaan mocht gaan. De badmeester liet toe dat het stel met twee personen in de band van de glijbaan ging. Hierdoor ging het mis. De eerste rechtszaak heeft de toeriste verloren maar in hoger beroep heeft de rechter haar alsnog gelijk gegeven. Ze heeft een schadevergoeding van €109.182 ontvangen.