Onterecht ontslag voor piloot met vliegangst

12 nov, 2018 | Werk en ontslag
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Het ontslag van een piloot met vliegangst wordt door een Engelse rechter teruggedraaid. Hij mag weer bij zijn werkgever aan de slag.

Vliegangst

De piloot was als gezagvoerder in dienst bij de Britse maatschappij Flybe. In eerste instantie maakte hij daar alleen korte vluchten. Toen hij promotie kreeg en voortaan lange vluchten mocht maken ging het mis. Hij kreeg plotseling last van vliegangst. Hij werd duizelig en misselijk en kreeg tijdens een vlucht een paniekaanval. Hierna werd zijn vliegangst alleen maar erger.

Ontslag

De piloot was genoodzaakt zich ziek te melden en werd na drie jaar ontslagen. De rechtbank boog zich over de kwestie en kwam tot de conclusie dat de werkgever wel heel weinig had gedaan om de man weer aan het werk te krijgen. Hij moest het doen met adviezen als: doe maar rustig aan, vul eens een puzzle in of lees wat vaker een boek. Goede hulp kwam er niet. Dit is volgens de rechtbank wel erg onprofessioneel. Het ontslag wordt tenietgedaan en meneer mag weer aan het werk. Zijn werkgever zal een andere baan voor hem moeten gaan zoeken binnen het bedrijf.