4,5 jaar cel na aanvallen belager dochter

12 nov, 2018 | Rechtspraak
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

De 14-jarige dochter van Mario H. uit Helmond werd lastig gevallen door een veel oudere man. De man bleek een ex-tbs’ er te zijn. De vader kon zich niet inhouden en sloeg de man meerdere malen met een sneeuwschep. Het gevolg: 4,5 jaar cel voor de vader.

Klopjacht

De dochter van veertien werd online benaderd door een jongen van zeventien. Deze jongen bleek de veel oudere ex-tbs’er Jack S. uit Eindhoven te zijn. Toen de vader van het meisje hier achterkwam ontketende hij een ware klopjacht op deze man. Hij loofde een beloning uit en postte bij zijn huis. Uiteindelijk kwam het tot een confrontatie, waarbij de vader de man meerdere keren sloeg met een sneeuwschep. Volgens het gerechtshof heeft hij hiermee het overlijden van Jack S. geriskeerd. De vader werd dan ook veroordeeld voor poging tot doodslag. Het hof geeft aan dat Mario H. in zijn emotie waarschijnlijk verder is gegaan dan hij eigenlijk wilde. Er zijn aanwijzingen dat hij Jack S. wilde mishandelen maar niet dat hij hem wilde doden.

Verwondingen

Jack S. liep flink wat verwondingen op. Zo had hij onder meer twee gebroken onderarmen en sneeën in zijn been en hoofd. Ook zou hij nog altijd kampen met geheugenverlies en angstaanvallen. Vorig jaar werd hij veroordeeld voor het stalken van meerdere meisjes. Hiervoor kreeg hij een celstraf en opnieuw tbs.