Bibliothecaresse ontslagen na domme tweet

15 okt, 2018 | Werk en ontslag
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

‘Verdrietig dat zij er , op een mooie zomerdag, zo bij moet lopen’. Om deze tweet werd een bibliothecaresse uit Lexmond onlangs ontslagen. Deze tekst plaatste zij bij een foto van een moslima.

Social media

Ondoordachte posten op social media zorgen er steeds vaker voor dat mensen in grote problemen komen. Zo waren er onlangs al een aantal politici die door hun uitlatingen op social media in de problemen kwamen en raakte een belangrijke regisseur in Amerika zijn baan kwijt door tweets uit het verleden. Maar ook mensen met normale banen moeten opletten dat zij met hun gedrag op de socials niemand voor het hoofd stoten. Hier kwam een bibliothecaresse uit Lexmond op een vervelende manier achter.

Opwelling

De 60-jarige dame uit Lexmond verstuurde in een opwelling een tweet met hierin een foto van een onherkenbare jonge moslima in een lang zwart gewaad. Hierbij plaatste zij de tekst ‘Verdrietig dat zij er, op een mooie zomerdag, zo bij moet lopen.’ Zij plaatste dit eigenlijk puur uit empathie, maar het werd haar niet in dank afgenomen. Al snel had de vrouw in de gaten dat zij met deze post inbreuk maakte op de privacy van de bezoekster, en verwijderde de tweet. Maar het was al te laat. Zij werd door de leidinggevende op het matje geroepen. Zij kreeg een officiële waarschuwing en haar contract werd niet verlengd.