Duurzame sector niet populair bij jongeren

20 dec, 2016 | Werk en ontslag
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Duurzame energie is in opmars. Hierdoor is er in deze sector ook veel werkgelegenheid. Helaas lijkt de sector tot zover jongeren nog niet erg te interesseren. Er zijn maar weinig jongeren die ambities hebben op dit gebied. Dit blijkt uit een branche-onderzoek.

Het onderzoek werd gedaan door GFK in opdracht van ECN (Energieonderzoek Centrum Nederland). In totaal werden 1.259 jongeren tussen de 17 en 26 jaar ondervraagd. Van al deze jongeren wist bijna de helft geeneen bedrijf uit de duurzame energiesector te noemen. Slechts 1 procent van de jongeren kon vijf ondernemingen noemen en dit waren dan alleen energieleveranciers. Uit het onderzoek bleek ook dat maar 10 procent van de jongeren bij hun studiekeuze rekening houdt met een baan op het gebied van duurzame energie.

Groeisector

De Brancheorganisatie Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en het ECN vinden de resultaten zorgelijk. Het gaat hier om een belangrijke groeisector. “De vraag is niet of er in de toekomst genoeg banen zijn voor de mensen, maar of er genoeg mensen zijn voor de banen”, zo waarschuwt NVDE-directeur Olof van der Gaag. Zij stellen dat er werk aan de winkel is voor bedrijven om zich meer op de kaart te zetten. Onbekend maakt onbemind.