Fikse schadevergoeding na morsen van hete soep op intieme delen model

23 jan, 2018 | Rechtspraak
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Een schadevergoeding van 84.000 euro. Dit ontvangt een model van luchtvaartmaatschappij Asiana Airlines, nadat een van de stewardessen tijdens een vlucht gloeiend hete soep op de intieme delen van het model had gemorst.

Brandwonden

Het model hield derdegraads brandwonden over aan de knoeipartij en moest verschillende huidtransplantaties ondergaan. “Toch is alles nog lang niet in orde. Mijn relatie heeft er onder te lijden en als ik ooit zwanger wordt zal dit extra risico’s met zich meebrengen”, zegt het model.

Zak ijs

Tijdens de vlucht werden de verwondingen behoorlijk onderschat. Het model moest het doen met een zak ijs, een pijnstiller en een zalfje. Behandeling volgde pas toen het vliegtuig in Parijs aankwam.

Ander verhaal

De luchtvaartmaatschappij vertelt een ander verhaal. Volgens hen zou mevrouw het dienblad zelf hebben laten vallen. Daarnaast geven zij aan dat er een dokter aanwezig was en dat zijn instructies zijn opgevolgd.

1530 euro

Het model eiste in eerste instantie 1530 euro schadevergoeding. Volgens de rechter was dit echt niet genoeg. De vergoeding werd door de rechter vastgesteld op 84.000 euro.