Geen boete kinderarbeid voor Rieu

08 dec, 2017 | Werk en ontslag
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

André Rieu hoeft geen boete voor kinderarbeid te betalen. Dit bepaalde de rechtbank in Roermond onlangs, nadat Rieu door de Inspectie SZW een boete van 116.550 euro kreeg opgelegd.

Panfluitspelers

De discussie begon met het optreden van een groep minderjarige panfluitspelers. Zij deden mee aan zeven concerten in de zomer van 2015 op het Vrijthof in Maastricht. De kinderen maakten deel uit van het muziekgezelschap van de Roemeense panfluitvirtuoos Gheorghe Zamfir. Het probleem was dat Rieu de kinderen tot middernacht liet optreden. Dit terwijl minderjarigen na 23.00 uur niet meer mogen optreden.

Boete

De inspectie van sociale zaken en werkgelegenheid trok aan de bel en legde Rieu een fikse boete op. De muzikant besloot dit aan te vechten. Niet hij, maar Zamfir zou verantwoordelijk zijn voor de kinderen. Volgens de SZW was Rieu echter de werkgever en was hij verantwoordelijk. De zaak ging naar de rechtbank. Deze vond het bewijs dat SZW aanleverde te mager en stelde Rieu in het gelijk. Hij hoeft de boete niet te betalen.