Geen mail na werktijd bij Lidl

Geen mail na werktijd bij Lidl

Geen mail na werktijd bij Lidl

di 25 september, 2018

De werk-privé balans is voor veel mensen heel belangrijk. Lidl speelt hier nu mooi op in. Werk je bij de Lidl in België of Luxemburg en stuur je s’avonds of in het weekend een mail naar een collega? Dan komt dit mailtje pas s’ochtends of na het weekend aan.

Hoofd leeg

Om medewerkers de kans te geven ‘hun hoofd volledig leeg te maken’ worden mailtjes die na 18.00 uur worden verstuurd pas de volgende ochtend om 07.00 uur bezorgd. Ook in het weekend worden de mailtjes vastgehouden tot maandagochtend.

Pauze

“We voeren deze pauze voor het interne e-mailverkeer in om de privétijd van de werknemers nog meer te respecteren en zo een goede work-life balance te bevorderen. Wie wil, kan nog altijd e-mails sturen, maar zet daarbij niemand onbewust onder druk om na de kantooruren nog met het werk bezig te zijn”, zo zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt.

Uitzonderingen

Er zijn een aantal uitzonderingen. Zo komen mails van buitenaf nog wel direct aan en ook voor bepaalde afdelingen en functies wordt een uitzondering gemaakt. Hierbij kun je denken aan de klantendienst, woordvoerders en bestellers en ontvangers in distributiecentra. Of deze regeling ook in Nederland wordt ingevoerd, is nog niet bekend.

 

 

 

Advocaat voor het laagste tarief

  • Advies aanvragen is gratis en vrijblijvend. Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.