Intimidatie politici sneller bestraffen

29 mei, 2017 | Overig
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Agressie tegen lokale politici moet sneller bestraft worden. Het invoeren van snelrecht voor bedreigingszaken moet hierbij helpen.

Bedreigingen van lokale politici zijn aan de orde van de dag. Het komt echter zelden tot een rechtszaak, omdat de politici besluiten geen aangifte te doen. Jeroen van Gool, plaatsvervangend directeur van de Wethoudersvereniging. geeft aan dat politici vaker aangifte moeten doen van agressie en intimidatie. Alleen dan kan dit gedrag in de kiem worden gesmoord.

Snelrecht

Van Gool wil dat het kabinet een campagne onder bestuurders gaat starten en onderzoekt of snelrecht ingevoerd kan worden voor dit soort zaken. “Alleen dan zien slachtoffers en daders direct dat er iets met hun aangifte wordt gedaan. De publieke besluitvorming staat door dit soort bedreigingen onder druk en dat raakt ons allemaal”, zo zegt Van Gool.

Onderduiken

Het plan van Van Gool komt na het nieuws dat een wethouder uit Emmen een aantal weken moest onderduiken, nadat hij een clubhuis van de motorclub No Surrender had gesloten.