Na de zomervakantie meer werknemers op kantoor

17 sep, 2024 | Overig
9,5
Klanten vertellen

1388 beoordelingen

Uit reisgegevens van Shuttel blijkt dat na de zomervakantie meer werknemers naar kantoor gaan dan voor de vakantie. Gemiddeld werken werknemers één dag meer op kantoor dan voor de vakantie.

Reden voor meer thuiswerken in de zomer

Voor de vakantie werken mensen 15% meer vanuit huis dan na de vakantie. Een reden hiervoor kan zijn dat men voor de vakantie al meer het vakantiegevoel wil hebben. Thuiswerken maakt dat makkelijker. Je brengt je pauze dan eerder buiten door. Je kan een zomerse outfit dragen en je klapt je laptop een gedeelte van de dag in de tuin open. Een andere reden is dat men na de zomer collega’s weer wil zien. In de zomer is vaak iedereen een langere tijd afwezig. Er valt weer genoeg bij te praten. Voor lopende projecten maak je ook een soort nieuwe doorstart en dan is het prettig bij elkaar te zitten.

Van tijdelijke aard

Het meer op kantoor zijn is van tijdelijke aard. Vanaf medio oktober werkt men weer meer thuis. Wat ook opvalt is dat werknemers in de zomerperiode vaker gebruik maken van de fiets en het OV om naar het werk te komen. Het lijkt alsof mensen meer gemotiveerd zijn om gezonder of duurzamer te leven. Deze motivatie neemt vaak af als de zomer voorbij is en men weer in een standaard routine leeft.