9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

De Nederlandse werknemers zijn het gelukkigst van alle Europese werknemers. Meer dan 75 procent van de werknemers geeft aan tevreden te zijn over zijn werk. Ook is men erg tevreden over het stressniveau en over de relatie met collega’s.

Dit blijkt uit een onderzoek van ADP (HR-dienstverlener). Zij ondervroegen 10.000 Europese werknemers, waaronder 1.300 Nederlanders.

Thuiswerken

De Nederlandse werknemers zijn vooral blij met de mogelijkheid om thuis te werken. Daarnaast hebben zij een goede balans tussen werk en privé en hebben zij over het algemeen een goede relatie met hun collega’s. Daarnaast zijn de werknemers positief over de toekomst van hun werkplek. De Nederlandse werknemers ervaren weinig stress. Een derde geeft zelfs aan nooit stress te hebben. Opvallend is dat jongere werknemers (tussen de 25 en 35 jaar) optimistischer zijn dan oudere werknemers (boven de 55 jaar). Hoe ouder de werknemer, hoe negatiever.

Andere landen

Ook andere landen scoorden goed. Op de tweede plaats staat polen, gevolgd door Zwitserland en Spanje. De minst tevreden werknemers wonen in Italië.