Patentzaak Apple en Samsung opnieuw naar de rechter

24 okt, 2017 | Overig
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Toen Samsung met de Galaxy S-telefoon op de proppen kwam stond Apple op zijn achterste benen. Samsung zou het ontwerp hebben gestolen van Apple. Dit was onder anderen te zien aan de afgeronde hoeken van de Smartphone. Apple begon een rechtszaak om Samsung aansprakelijk te stellen voor het misbruik van het patent van de iPhone. Zij werden in het gelijk gesteld en Samsung moest een schadevergoeding gaan betalen. Nu blijkt echter dat het bedrag van de schadevergoeding niet op de juiste manier tot stand was gekomen. De zaak zal opnieuw moeten voor komen.

1 miljard schadevergoeding

In eerste instantie werd de schadevergoeding die Samsung aan Apple moest betalen vastgesteld op 1 miljard dollar. Samsung ging in hoger beroep en het bedrag werd gehalveerd. In december kwam het Hooggerechtshof tot de conclusie dat de manier waarop de schadevergoeding was vastgesteld niet juist was.

Nieuwe richtlijn

Er komt dus een nieuwe rechtszaak, waarbij een nieuwe richtlijn van het Amerikaanse ministerie van justitie wordt toegepast om de hoogte van de schadevergoeding vast te stellen. Hierbij wordt gekeken naar het belang van het patent, hoe belangrijk het ontwerp van het product is voor het product.  Beide partijen hebben aangegeven zich te kunnen vinden in de nieuwe richtlijn van het ministerie. Wanneer de zaak opnieuw behandeld zal worden is nog niet bekend. Het kan ook nog zo zijn dat Samsung en Apple alsnog tot een schikking komen.