Perspectiefverklaring voor flexwerkers

08 dec, 2016 | Werk en ontslag
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Vanaf volgend jaar wordt het voor flexwerkers gemakkelijker een hypotheek aan te vragen. Zij kunnen dan een speciale verklaring van hun uitzendbedrijf gebruiken; de zogenaamde perspectiefverklaring! Dit heeft de branchevereniging ABU bekend gemaakt. Negen uitzendondernemingen hebben zich aangesloten bij dit initiatief en zullen deze verklaring uitgeven indien de flexwerker minimaal een jaar in dienst is.

Inhoud perspectiefverklaring

In de perspectiefverklaring staat informatie over het toekomstige inkomen van een flexwerker. Het gaat om een verwachting van het inkomen. Die verwachting komt voort uit een analyse van de arbeidsmarktpositie van de betreffende flexwerker. In de analyse worden het cv, de opgedane werkervaring, gesprekken en referenties meegenomen. Zo ontstaat een reëel beeld. Meerdere banken accepteren de verklaring al.

Evaluatie perspectiefverklaring

Het eerste kwartaal van 2017 vindt de evaluatie van de perspectiefverklaring plaats. Indien deze uitkomsten positief zijn worden meer uitzendbureaus en hypotheekverstrekkers aangesloten. Uiteindelijk zal het mooi zijn als de perspectiefverklaring uitgroeit tot een norm. Flexwerkers verdienen ook een eerlijke kans op een hypotheek.