Rechtbank Zutphen krijgt minder taken

01 sep, 2015 | Rechtspraak
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

In het meerjarenplan van de Raad voor Rechtsbijstand staat dat ingewikkelde strafzaken voortaan in Arnhem behandeld worden. Binnen de komende vijf jaar worden enkel nog de simpelere strafzaken in Zutphen behandeld. Dit zijn zaken waarbij mensen nog niet in voorarrest zitten of waarbij er maar één rechter naar de zaak hoeft te kijken. Familie en bestuursrechtelijke zaken vinden nog wel plaats in Zutphen.

Rechtbank Zutphen baalt

Burgemeester Gerritsen van Zutphen is niet blij met de keuze om minder zaken in Zutphen te behandelen. Het is nog onbekend wat het gaat betekenen voor het aantal banen binnen de rechtbank Zutphen. Mensen vrezen echter dat meerdere mensen hun baan zullen gaan verliezen.

Kwaliteit rechtszaken blijft

De raad van Rechtsbijstand garandeert dat de kwaliteit van het rechterlijk werk niet achteruit gaat. De bezuinigingen zijn nodig, maar mogen de kwaliteit niet in de weg staan. De genomen maatregelen moeten onder andere leiden tot minder werkdruk voor de rechters. Daarnaast kunnen zaken die vallen binnen het civiel- en bestuursrecht kunnen vanaf volgend jaar steeds vaker via het internet worden gevoerd. Dit geldt niet voor de zittingen.