9,5
Klanten vertellen

1438 beoordelingen

Ook kleinere zaken komen voor de rechter. Zo werd er onlangs in Zutphen een rechtszaak gevoerd om spaarpunten.

Slagerij

Een vrouw werkte al 12 jaar iedere zaterdag in de slagerij. Dit met veel plezier. Tot zij op 3 juni 2017 ineens op staande voet wordt ontslagen. De slager beschuldigt haar ervan geknoeid te hebben met de spaarpunten op haar spaarpas. In de slagerij heb je de mogelijkheid om bij iedere euro die je uitgeeft een spaarpunt van 0,05 cent te kopen. Mevrouw werd ervan beschuldigd onterechte spaarpunten op haar pasje te hebben gezet. De vrouw is totaal overdonderd. De slager schuift haar een aantal papieren onder haar neus. Zij mag pas weg als ze heeft getekend. Deze getekende papieren ziet de slager nu als een bekentenis. “Ik wilde alleen maar weg”, verklaarde de vrouw.

Verduistering

Het gaat uiteindelijk om meer dan 200 euro aan spaarpunten. De slager doet aangifte van verduistering. Er volgt een rechtszaak. De slager heeft een vordering ingediend van 207 euro. De vraag is hoe de punten op haar pas zijn gekomen. “Kan het zijn dat u een beetje te veel spaarpunten op uw pasje heeft gezet?”, vraagt de rechter. “Zeker niet”, antwoordt de dame in kwestie. Dan rijst de vraag hoe de punten dan op het pasje terecht zijn gekomen. Een aantal mogelijkheden passeren de revue. Het kan zijn dat iemand anders de punten op het pasje heeft gezet. Maar ook waren er problemen met het apparaat waarmee er punten op de pas werden gezet. Daarnaast deed de vrouw sowieso veel boodschappen bij de slager. Zowel voor zichzelf als voor familieleden. Hierdoor zal zij al flink wat punten bij elkaar hebben gespaard.

Verklaringen

Al met al komt de rechter tot de conclusie dat er meerdere verklaringen mogelijk zijn voor het hoge aantal punten op de pas. Hij heeft niet de indruk dat de vrouw doelbewust heeft gefraudeerd en ziet geen patroon van verduistering. De vrouw wordt vrijgesproken!