Slachtoffers bedrijfsongevallen vaak in de steek gelaten

02 mei, 2017 | Werk en ontslag
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Werknemers die betrokken zijn bij een ongeval op het werk kunnen vaak op weinig steun rekenen van werkgevers en verzekeraars. Stichting Arbeidsongevallen trekt aan de bel.

Bedrijfsongevallen

Jaarlijks komen door ongevallen op de werkvloer zo’n zestig tot tachtig mensen om het leven. Daarnaast raken er ook mensen gewond of houden aanhoudende klachten door een bedrijfsongeval. Volgens een rapport van de inspectie SZW moesten er in 2015 96.000 mensen zich ziek melden door een bedrijfsongeval. Stichting Arbeidsongevallen wil zich inzetten om het aantal bedrijfsongevallen te verminderen.

Steun werkgevers

De omgang met nabestaanden en slachtoffers houdt ook nogal wat te wensen over. Sommige werkgevers ontkennen zelfs dat het ongeluk is gebeurd of geven zij de werknemer de schuld van wat er is voorgevallen. Het komt zelfs voor dat werkgevers in discussie gaan met werknemers over de oorzaak van hun verwondingen.

Beter, sneller, efficiënter

Ook verzekeraars kunnen heel wat verbeteren als het om het afhandelen van bedrijfsongevallen gaat. Hoewel er al een samenwerking bestaat tussen vakbonden, werkgevers, verzekeraars en letselschade-advocaten kan de afwikkeling veel beter, sneller en efficiënter. Er moet sneller worden uitgekeerd.