Werkgevers wantrouwen thuiswerken

09 dec, 2016 | Werk en ontslag
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Er komt steeds meer verkeer op de weg en het fileleed wordt steeds groter. Bij het grootste deel van al deze reizigers betreft het woon-werkverkeer. ‘sMorgens aansluiten in de file. De auto parkeren bij het werk en s’avonds weer in de rij naar huis. Thuiswerken is hiervoor een hele goede oplossing, maar helaas gooien veel werkgevers roet in het eten. Thuiswerken is voor hen een lastig punt. Je hebt immers geen zicht op de werknemer. Wat dat betreft is er veel wantrouwen van werkgever, die hun personeel liever bij zich hebben.

Werknemers

Veel werknemers geven aan graag thuis te willen werken. In sommige gevallen ontstaat hierover zelfs een conflict op de werkvloer. Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de Nederlanders graag (meer) wil thuiswerken. Het is tegenwoordig dan ook de meest populaire secundaire arbeidsvoorwaarde onder jonge hoogopgeleiden. Werkgevers zullen uiteindelijk in deze ontwikkeling mee moeten gaan.

Oplossingen

Er zijn ook oplossingen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen bepalen dat productiepersoneel niet verder dan tien kilometer van hun werkplek mag wonen. De rest zou een kantoor aan huis moeten hebben van waaruit ze voor de baas werken. Technieken als Skype kunnen hierbij helpen.