Werkstraf voor bedreiging op school

08 jan, 2019 | Rechtspraak
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Een man die op een school in Rijswijk de docenten en leerlingen bedreigde is door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur.

Nichtje

Alle heibel ontstond om zijn nichtje. Zij had ruzie gehad met een klasgenote die de hoofddoek van haar hoofd trok. Bij de 20-jarige man schoot dit in het verkeerde keelgat. Hij besloot naar school te gaan met het plan om de klas te vertellen dat zij zijn nichtje niet moeten pesten. Helaas liep dit nogal uit de hand. Schreeuwend en tegen deuren slaand en schoppend denderde hij door de school op weg naar het klaslokaal van zijn nichtje. Hij wijst naar het klaslokaal en roept: “Ik ga jullie allemaal vermoorden”. De kinderen waren ontzettend bang. De docent van de klas stapt op hem af, grijpt hem vast en probeert de deur van de klas dicht te houden.

Duw

De docent krijgt een flinke duw en loopt daarbij de nodige verwondingen op. Het is uiteindelijk een oud-docente wiskunde die tot de man weet door te dringen. “Nu mijn school uit, je maakt de kinderen bang”, waarna hij vertrekt. De man wordt ondervraagd door de politie en krijgt direct een gebiedsverbod.

Pesten

De man verklaarde bij de politie dat zijn nichtje altijd wordt gepest. Hij was op weg naar school om dit in de klas aan te kaarten. Toen hij zijn nichtje op school zag huilen sloegen de stoppen door. “Het was niet eens boosheid. Het was verdriet. Er is geen man in haar gezin. Ik vond dat ik voor haar moest opkomen”, aldus de man.

Politierechter

Uiteindelijk verscheen de man voor de politierechter. Deze is van mening dat meneer flink fout is geweest. “Erger kan het wat mij betreft niet: kinderen bedreigen in een school. U sloeg met uw vuist tegen ramen en deuren en u wees naar een klas met de woorden “ik vermoord jullie allemaal”. Verschillende getuigen hebben dat verklaard”, aldus de rechter. De mishandeling van de docent wordt hem niet ten laste gelegd. “Een duw kan onder bepaalde omstandigheden een mishandeling opleven, maar uit het dossier blijkt niet dat u door te duwen de leraar met opzet hebt verwond. De man werd veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur.