Zieke door baas met hond krijgt gelijk

13 jan, 2017 | Werk en ontslag
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

De baas van een 31-jarige werkneemster uit Rotterdam moet haar bijna 4000 euro betalen. De werkneemster werd ziek, doordat de baas de hond meenam naar kantoor. De rechter besloot de arbeidsovereenkomst te ontbinden en de baas een flinke vergoeding te laten betalen.

Allergisch

De werkgever kreeg een hond. Een prachtige Husky. Helaas bleek al snel dat het beestje niet alleen thuis kon zijn. De werkgever besloot de hond voortaan gewoon mee te nemen naar kantoor. Na de komst van de hond op kantoor werd de werkneemster ziek. Zij kreeg zoveel last van haar gezondheid dat zij niet meer kon werken. Uit onderzoek bleek dat zij flink allergisch was voor de hond. De werkgever probeerde mevrouw tegemoet te komen door het tapijt te laten vervangen door laminaat en de ruimte wekelijks schoon te laten maken. Ook kocht hij een luchtverfrissingsapparaat. Hij bleef echter de Husky wel meenemen. De hond bleef en de klachten van de vrouw ook.

Duur hondje!

Mevrouw was het ondertussen aardig zat en vond dat haar baas het belang van de hond boven dat van haar stelde. Er ontstond een conflict. Dit conflict is nu opgelost door de kantonrechter. Mevrouw krijgt ontslag, een vergoeding van 2500 euro, een transitievergoeding van 840 euro en daarnaast moet de werkgever de proceskosten betalen. Duur hondje!